Nyt sitä saa, Koodia Suomesta

Ylä-asteajoista lähtien on tullut harrastettua irccausta kavereiden kanssa. Se on kätevä tapa heittää viestiä bufferiin ja kurkata vastaukset sopivalla hetkellä. Ircistä lähti liikkeelle myös liittymiseni Koodia Suomesta yhdistyksen vapaaehtoiseksi toimijaksi. Kaverini kirjoitti, että heillä on hanke nimeltä Koodia Suomesta ja sinne on tullut kasa yrityksiä mukaan sekä kehotti tsekkaamaan mistä on kyse…

Koodia Suomesta näyttäytyy minulle mahdollisuutena verkostoitua alalla toimivien ihmisten kanssa, jakaa kokemuksia softatoimintaan liittyvistä asioista, heitellä hyviä vinkkejä työkaluista (esim. mainio Holvi). Koodia Suomesta ei ole meille niinkään vielä tunnus tietystä laadusta vaan mahdollisuus olla komeampia yhdessä. Toisaalta pari päivää sitten minulle tuli puhelu ja kehotettiin hankkimaan Vastuunkantaja-tunnus yrityksellemme. Ennen lomia sain puhelun Avainlippu -tunnuksesta kertovalta ihmiseltä, sitä ennen tarjottiin Suomen Vahvimmat-sertifikaattia, ennen sitä tarjottua en oikeastaan enää muistakaan. Yhdistyksiä ja tunnuksia siis riittää moneen makuun ja yrittäjän pitää yrittää miettiä mitkä ovat sellaisia tunnuksia mistä on hyötyä yritystoiminnalle ja mitkä enemmänkin vain rahastusta.

Koodia Suomesta yhdistyksellä on myös oma tunnuksensa, jota kehoitetaan käyttämään markkinoinnissa. Tiukassa kilpailutilanteessa toisen yrityksen kanssa vaakakuppi saattaisi kääntyä suomalaista koodia promoavan yrityksen suuntaan. Omakohtaista kokemusta erilaisten merkkien markkinointivoimasta minulla on kyllä hyvin rajoitetusti, mutta ei niitä niin paljoa olisi olemassa, jos niistä ei syntyisi mielikuvaa haluttavasta palvelun tarjoajasta.

Mihin sitten Koodia Suomesta merkin kanssa ollaan matkalla? Yhdistykselle on valittu hallitus, perustoimintoja ajetaan pystyyn ja mietitään mitkä ovat sellaisia asioita joita tällaisen yhdistyksen tulisi edistää, ehdotuksia otetaan vastaan. Minä ainakin toivoisin että yhdistys voisi omalta osaltaan edistää yritysten välistä pöhinää ja mukana olevat yritykset hyötyisivät Suomalaisen koodin profiilin kohottamisesta globaalissa kilpailussa. Ei nimittäin oikeastaan ole päivää jolloin ei sähköpostiini tipahtaisi lähinnä itä-aasiasta tai itä-europasta tarjousta ohjelmointityön outsoursauksesta. Kympillä tunti saa melkein mitä vaan ja vielä kaupan päälle nätin linkedin kontaktin.

Sanoisin että Koodia Suomesta on tapa osoittaa yritysten päättäjille että Suomalainen koodi on hintansa väärti. Se että se sitä oikeasti myös on, on sitten kustakin alalla toimivasta kiinni. Ai niin, IRC on muuten Koodia Suomesta.

t.
Mika