Suomalaisen koodin päivä

Suomalaisen koodin päivä 11.10.

Yhdistys viettää Suomalaisen koodin päivää 11. lokakuuta. Suomalaisen koodin päivällä juhlitaan suomalaista ohjelmistoalan osaamista ja sitä, että ala on Suomessa merkittävä työllistäjä. Samalla muistutetaan siitä, että ohjelmistoalalle tarvitaan monenlaisia ihmisiä ja että ohjelmistoalan yrityksiä on kaiken kokoisia ja ympäri Suomen.

Suomalaisen koodin päivän on myös osa Euroopan laajuista koodausviikkoa.

Suomalaisen koodin päivää vietetään 11.10., koska kyseinen päivämäärä on mahdollista ilmoittaa binäärisillä luvuilla eli ykkösillä tai nollilla.

Suomalaisen koodin päivää juhlistavat Nörttilive sekä Suomalaisen koodin edistäjän palkinnon jakaminen.

Suomalaisen koodin edistäjä

Koodia Suomesta jakaa vuosittain Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa.

Palkinnon saaja julkistetaan Suomalaisen koodin päivänä.

Vuonna 2021 palkinto myönnettiin Elisa Heikuralle Koodarikuiskaaja-podcastin perustamisesta ja ylläpitämisestä. Podcast tarjoaa useita erilaisia näkymiä koodaamisen ja koodarien arkeen niin aloittelijoille kuin pitkään alalla olleille. Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Aiempina vuosina palkinto on myönnetty Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle sekä Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimille.

Nörttilive

Koodia Suomesta ry on jo neljä kertaa järjestänyt huippujännittävän ja tunteita kuumentavan Nörttilive-tapahtuman, jossa kuka tahansa voi seurata ruudultaan koodarien elämää reaaliajassa. Syttyykö avokonttorissa reviiririitoja? Onko kauramaito päihittänyt lehmänmaidon koodarin kahvimukissa? Valvooko työntekoa kotikonttorilla käärme, kissa vai koira?

Nörttiliveä pääsee seuraamaan (myös tallenteina) osoitteessa nörttilive.fi.