Yhdistys viettää Suomalaisen koodin päivää perjantaina 11. lokakuuta. Suomalaisen koodin päivällä halutaan juhlistaa suomalaista ohjelmistoalan osaamista ja sitä, että ala on Suomessa merkittävä työllistäjä. Samalla muistutetaan siitä, että ohjelmistoalalle tarvitaan monenlaisia ihmisiä töihin. Vaikka alalla tällä hetkellä työskentelevistä suuri osa on miehiä, alun perin se oli naispainotteinen ala.

Suomalaisen koodin päivän ajankohta valikoitui lokakuulle, sillä Euroopan laajuista koodausviikkoa vietetään tänä vuonna 5.–20. lokakuuta. Koodia Suomesta ry jäsenyrityksineen on toista kertaa mukana juhlistamassa koodausviikkoa.

Suomalaisen koodin päiväksi valittu 11.10. on päivämäärä, joka silittää yhdistyksen jäsenten syviä ja salaisia nörttituntoja myötäkarvaan, koska kyseinen päivämäärä on mahdollista ilmoittaa binäärisillä luvuilla eli ykkösillä tai nollilla.

Suomalaisen koodin päivää vietetään tarjoamalla kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden Nörttiliven seuraamiseen. Lisäksi samana päivänä julkistetaan tämänvuotisen Koodia Suomesta -palkinnon saaja.

 

Nörttilive

Norppalive veti massoittain ihmisiä netin ääreen seuraamaan Pullervo-norpan touhuja ja touhuamattomuuksia.

Koodia Suomesta ry:n valistuneen ja hyvin puolueettoman arvion perusteella keskiverto nörtti on hyljettä kiinnostavampi seurattava: sormet käyvät salamannopeasti näppäimistöllä, ilmekään ei värähdä eikä minkäänlainen taustahälinä häiritse kuulokkeet korvilla työhönsä keskittynyttä nörttiä. Vai häiritseekö sittenkin? Saako yllättävä kahvinhimo koodarin nostamaan peppunsa penkistä ja hakemaan juotavaa? Jatkuuko koodaaminen keskeytymättömänä?

Nörttiliveä pääsee seuraamaan osoitteessa nörttilive.fi.

Suomalaisen koodin edistäjä

Koodia Suomesta jakaa vuosittain Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa.

Palkinnon saaja julkistetaan Suomalaisen koodin päivänä 11.10.2019.

Aiempina vuosina palkinto on myönnetty Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle ja Teemu Roosille.