Koodia Suomesta ry perustettiin vuonna 2015. Sen jäseninä on kaiken kokoisia yrityksiä, jotka suorittavat ohjelmistokehitystä Suomessa.

Mikäli haluat liittyä jäseneksi, täytä yritysten tai opiskelijayhdistysten ilmoittautumislomake.

Koodia Suomesta -tuotteita, kuten paitoja, voit tilata verkkokaupastamme. Jäsenmaksun voi maksaa Holvin palvelussa.

Yhdistyksen säännöt ja jäsenkriteeristö.

Yhdistyksen tarkoitus

Suomessa tehdään maailman parasta koodia. Maallamme on pitkä historia niin teknisen kehityksen kuin demokratian ja tasa-arvon uranuurtajana. Olemmekin ihailtavan vaatimattomia ottaen huomioon, että meillä niin koulutus, osaaminen, työmoraali, kielitaito kuin maineemme maailmallakin ovat kaikki huippuluokkaa. Haluamme, että näin on jatkossakin.

Maailma digitalisoituu yhä nopeutuvaa tahtia. Hyvinvointimme säilyttämiseksi meidän on oltava tämän kehityksen kärjessä. Koodia on kaikkialla ja sen merkitys Suomen kansantalouden tuottoisana toimialana kasvaa. Myös mahdollisuutemme viedä osaamistamme maailmalle vahvistuu entisestään. Meiltä Suomesta löytyy kaikki edellytykset ottaa keskeinen rooli globaalina määrätietoisena uudistajana ja hyvän, modernin työkulttuurin edelläkävijänä. Tämä vaatii kunnianhimoa, oppikokemusten jakamista ja ennen kaikkea yhteistyötä niin toimialojen kuin kilpailijoidenkin välillä.

Me Koodia Suomesta ry:ssä tahdomme kehittää sisukkaasti suomalaista yhteiskuntaa ja asenneilmapiiriä sekä hyödyntää rohkeasti tietotekniikan maallemme tarjoamia mahdollisuuksia. Tahdomme tehdä tämän yhteistyön keinoin, uutta rakentamalla ja eteenpäin katsomalla. Tavoitteemme ovat:

– Kehittää suomalaista ohjelmointiosaamista varmistaaksemme edellytykset hyvinvointiyhteiskunnallemme
– Kannustaa toimijoita yhteistyöhön ja tarjota verkottumismahdollisuuksia
– Edistää tasa-arvoa ja hyödyntää paremmin osaamispotentiaalia rohkaisemalla aliedustettuja ryhmiä hakeutumaan IT-alalle
– Kehittää suomalaisen ohjelmistoliiketoiminnan kilpailukykyä ja käyttöä niin kotimaassa kuin ulkomailla

Yhdistyksen säännöt ja jäsenkriteeristö.