Hallitus ja toimihenkilöt

Hallitus 2023–2024

Janne Kalliola, puheenjohtaja
kasvujohtaja, Exove

Janne on Exoven perustaja ja kevääseen 2022 asti toimitusjohtaja. Hän on kasvattanut Exovea vuodesta 2006 nykyiseen noin sataan henkeen. Ennen Exovea Janne toimi tuotekehitysjohtajana Continuentilla ja First Hopilla, jossa hän aloitti alunperin vanhempana ohjelmistokehittäjänä.

Avoin lähdekoodi on lähellä Jannen sydäntä. Hän on aktiivinen kansainvälisesti Drupal-yhteisössä ja on ollut vuosia Suomen ja Viron Drupal-yhdistysten hallituksen jäsen. Lisäksi Janne on Suomalaisen Työn Liiton valtuustossa. Vapaa-aikansa Janne viettää kolmen lasten liikuntaharrastusten mahdollistajana ja tuomaroi jääkiekon alempia sarjoja.

janne@exove.com, 040 558 1796

Antti Järvinen
Head of Sales, ALSO

Antti Järvinen on yrittäjäperheen vanhin lapsi sisaruksinaan kaksi siskoa ja veli. Henkilökohtaisina harrastuksina Antilla on golf ja kuntosaliharjoittelu sekä muina kiinnostuksen kohteina urheiluautot.

Salon kauppaoppilaitoksesta vuonna 1997 tietohallinnon opinnoista valmistumisen sekä usean vuoden työkokemuksen jälkeen Antti valmistui Turun Kauppakorkeakoulun eMBA -opinnoista vuonna 2014.

Työuran hän aloitti 16 vuoden iässä Suomalaisessa Kirjakaupassa tietokonepeleistä vastaavana. Ennen Jimm’s PC-Storen palvelukseen siirtymistä vuonna 2003 hän työskenteli salolaisessa kodinelektroniikkaliikkeessä vastuualueenaan tietokoneiden ja niiden oheislaitteiden osto sekä myynti. Jo ennen nimitystä Jimm’s PC-Store Oy:n toimitusjohtajaksi (2011-21) hänellä oli aktiivinen rooli liiketoiminnan kehityksessä sekä erityinen kiinnostus toiminnanohjausjärjestelmien ja asiakaspalveluprosessien kehittämisessä. 

antti.jarvinen@also.com

Petri Koivula
Dev lead, Fraktio

Petri on yksi valmentavalla otteella digikehitystä tekevän Fraktion perustajista. Taustana hänellä on monipuolinen ohjelmistokehityksen projektityökokemus ja nykyroolina Dev lead, jossa esittelee Fraktion tekemistä ja kehittää yhteisiä käytäntöjä projektityön ohessa. Fraktion itse- ja yhdessäohjautuvassa organisaatiossa hän osallistuu muunmuassa kasvu-, osaamis-, ja tietoturvakonklaavien työhön.
Vuonna 2023 Petrin kiinnostuksen kohteita ovat olleet mm. AI-ratkaisujen käytäntöön soveltaminen, demoscene-ohjelmointi ja erilaiset tavat tuoda hyvää yhteiskuntaan. Jo pidempään hän on toiminut Fraktiolla ja vapaa-ajallaan jakamisen mahdollistajana, tapahtumanjärjestäjänä ja videostriimien teknisenä ohjaajana.

petri.koivula@fraktio.fi

Miikka Kostian
toimitusjohtaja, Kooders

Miikka on joensuulainen insinööri, Koodersin perustaja ja edelleen koodaava toimitusjohtaja. Miikka perusti Koodersin jo koulun penkillä vuonna 2013, jotta saatiin varmistettua oman alan harjoittelupaikka AMK-opintoihin.

Suurena missiona Miikalla on mahdollistaa muille asioita tuottaen monessa muodossa informatiivista sisältöä Internetiin, joka kannustaa ihmisiä jahtaamaan koodaamiseen liittyviä unelmiaan. Miikka on ollut myös mukana perustamassa Itärajan Palloilijat Ry:tä, jolla haluttiin mahdollistaa matalan kynnyksen mahdollisuus palloilulajien harrastamiseen Joensuun alueella.

Vapaa-aikaa tämä lihansyöjä viettää siirtymällä ilmastoidusta tilasta toiseen siirtyen keksien aina uusia tekosyitä viettää aikaa näyttöpäätteen edessä.

miikka@kooders.fi

Satu Lapinlampi
toimitusjohtaja, Hiottu

Satu on ollut oululaisen Hiottu Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2013 alkaen. Ennen Hiottua hän on työskennellyt viestintäalalla ja noin sata vuotta sitten sosiaalialalla.

Vapaa-ajalla Satua kiinnostavat elokuvat, käsityöt, kirjat ja laiskottelu. Satu viettääkin usein aikaansa läskillä tai maantiepyörällä polkien, sillä läskipyöräily on hänen mielestään täydellinen laiskan ihmisen vaellusmuoto – eri kevyttä verrattuna perinteiseen vaeltamiseen – ja maantiepyöräily laiskan ihmisen pyöräilyä – eri kevyttä verrattuna tavallisella pyörällä polkemiseen.

satu.lapinlampi@hiottu.fi

Ville Nordberg
toimitusjohtaja, Trail Openers Oy

Villellä on vajaan 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden parista. Hän on aloittanut ohjelmistokehittäjänä, tehnyt konsultin töitä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla ja nyt noin 10 vuotta tehnyt liiketoiminnan vetämistä, kehittämistä ja asiakkaiden ongelmien yhdessä ratkaisemista digitalisaation voimin. Tällä hetkellä päivätyö on Trail Openers Oy:n toimitusjohtajana. Trail Openers edistää digitaalisten palveluiden vastuullisuutta konsultoinnin sekä oman palvelutuotteen avulla. Lisäksi Ville on Roidu Oy:n hallituksen jäsen.

Vapaa-ajalla Ville käy polkujuoksemassa, pyöräilemässä sekä osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

ville@trailopeners.com

Mikko Paltamaa
toimitusjohtaja, Konsepto

Mikko työskentelee yrittäjänä, suunnittelijana ja ohjelmistokehittäjänä verkkoviestintää, pääasiassa verkkosivustoja ja verkkokauppoja, rakentavassa pienessä hajautetussa yrityksessä.

Mikolla on kokemusta verkkoviestinnästä vuodesta 2002 eteenpäin, yrittäjänä vuodesta 2005 eteenpäin. Sinä aikana Mikko on toiminut vastuuhenkilönä ja tekijänä useissa sadoissa erilaisissa projekteissa sekä palvellut onnistuneesti ainakin paria sataa yksityisen, julkisen ja vapaaehtoissektorin toimijaa. Mikon parasta osaamista ovat online-markkinointiin ja verkkosivustojen käyttäjäkokemukseen, suunnitteluun, toteutukseen, optimointiin, julkaisujärjestelmiin ja projektinhallintaan liittyvät asiat.

Mikon sydäntä lähellä ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuminen, ekologisuus, tasa-arvoasiat, avoin lähdekoodi, hyvä yrityskulttuuri ja hyvä elämä. Vapaa-aika kuluu lähinnä lapsen hoidon, tietokonepelien, äänikirjojen ja omien koodausprojektien parissa.

mikko.paltamaa@konsepto.fi

Jonna Ranta
asiakkuusjohtaja, MeKiwi

Olen Jonna Ranta ja työskentelen asiakkuusjohtajana MeKiwillä. Olen empaattinen ihmisistä kiinnostunut ihminen, joka nauttii yhdessä tekemisestä. Geneetikko, josta tuli laboratoriopäällikkö ja markkinoinnin asiantuntija ja asiakkuusjohtaja. Olen valtavan kiinnostunut teknologiasta ja miten sitä voidaan hyödyntää ihmisen parhaaksi, ja koen olevani unelmatyössäni päästessäni auttamaan asiakkaitamme kehittämään liiketoimintaansa VR/AR -ratkaisujen sekä perinteisempien ohjelmistojen ja sovellusten avulla. Ihmisten lisäksi tykkään luonnosta ja siten metsässä kävely on lempipuuhaani laskettelun lisäksi.

jonna.ranta@mekiwi.org

Jesse Raitapuro (varajäsen)
yrittäjä, Digiaargh

Jesse työskentelee yrittäjänä kustomoitujen WordPress-verkkosivustojen parissa. Aiemmin hän työskenteli it-asiantuntijana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. 

Koulutukseltaan Jesse on tietotekniikan insinööri ja personal trainer. Vapaa-aikansa hän käyttää kuntosaliharjoitteluun, joka on hyvää vastapainoa tietokoneella tehtävälle työlle. Erilaisia kiinnostuksen kohteitaan Jesse on pyrkinyt yhdistelemään rakentamalla hyvinvointiin liittyviä sovelluksia. 

jesse@digiaargh.fi 


Toimihenkilöt

Johanna Berlin, viestintävastaava
yrittäjä, Digiaargh

Johanna on kirjoittaja, kirjoittamisen ohjaaja ja toinen digitoimisto Digiaarghin perustajista. Johanna opiskeli luovaa kirjoittamista mutta löysi yrittäjyyden myötä itsensä monipuoliselta it-alalta. Viestinnässä hän pitää kiehtovana sitä, että siinä on aina kehitettävää.

Johanna toimii aktiivisesti järjestömaailmassa. Koodia Suomesta -viestintävastaavuuden lisäksi hän on Jyvälän Setlementin hallituksen jäsen ja Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapinan ohjaajajäsen.

Johannan sydäntä lähellä ovat tasa-arvo- ja mielenterveysaiheet. Vapaa-aikaa hän viettää kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi metsäpoluilla koiransa Kuisman kanssa.

viestinta@koodiasuomesta.fi / johanna@digiaargh.fi