Hallitus ja toimihenkilöt

Hallitus 2024–2025

Janne Kalliola, puheenjohtaja
kasvujohtaja, Exove

Janne on Exoven perustaja ja kevääseen 2022 asti toimitusjohtaja. Hän on kasvattanut Exovea vuodesta 2006 nykyiseen reiluun sataan henkeen. Ennen Exovea Janne toimi tuotekehitysjohtajana Continuentilla ja First Hopilla, jossa hän aloitti alun perin vanhempana ohjelmistokehittäjänä. Janne on kirjoittanut kirjan vihreästä koodaamisesta ja pyrkii kaikin keinoin edistämään IT:n vihreyttä ja ekotehokkuutta.

Avoin lähdekoodi on lähellä Jannen sydäntä. Hän on aktiivinen kansainvälisessä Drupal-yhteisössä ja on ollut vuosia Suomen Drupal-yhdistyksen hallituksen jäsen. Lisäksi Janne on Suomalaisen Työn Liiton valtuustossa. Vapaa-aikansa Janne viettää kolmen lapsen liikuntaharrastusten mahdollistajana ja pelaa itsekin lätkää aikuisten kiekkokoulussa.

janne@exove.com, 040 558 1796

Satu Lapinlampi, varapuheenjohtaja
toimitusjohtaja, Hiottu

Satu on ollut oululaisen Hiottu Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2013 alkaen. Ennen Hiottua hän on työskennellyt viestintäalalla ja noin sata vuotta sitten sosiaalialalla.

Vapaa-ajalla Satua kiinnostavat elokuvat, käsityöt, kirjat ja laiskottelu. Satu viettääkin usein aikaansa läskillä tai maantiepyörällä polkien, sillä läskipyöräily on hänen mielestään täydellinen laiskan ihmisen vaellusmuoto – eri kevyttä verrattuna perinteiseen vaeltamiseen – ja maantiepyöräily laiskan ihmisen pyöräilyä – eri kevyttä verrattuna tavallisella pyörällä polkemiseen.

satu.lapinlampi@hiottu.fi

Jonna Ranta, rahastonhoitaja
markkinointijohtaja, VRKiwi

Jonna työskentelee markkinointijohtajana VRKiwillä. Hän on empaattinen ihmisistä kiinnostunut ihminen, joka nauttii yhdessä tekemisestä. Jonna on geneetikko, josta tuli laboratoriopäällikkö, asiakkuusjohtaja ja markkinointijohtaja. Hän on kiinnostunut teknologiasta ja siitä, miten sitä voidaan hyödyntää ihmisen parhaaksi ja ihmisten iloksi.

VRKiwi kehittää virtuaalitodellisuuspelejä ja toimii julkaisijana muiden pelistudioiden toteuttamille peleille. Jonnan mielestä virtuaalitodellisuuspelit ovat kaikkein immersiivisin viihteen muoto, jossa ihmiset ovat itse osa peliä. Teknologian vastapainona Jonna tykkää luonnosta, ja metsässä kävely ja laskettelu ovatkin hänen lempipuuhiaan.

jonna.ranta@vrkiwi.com

Miikka Kostian, sihteeri
toimitusjohtaja, Kooders

Koodersilla Miikka toimii toimitusjohtajana ja vastaa projektien teknisestä arkkitehtuurista ja suunnittelusta. Hän perusti Koodersin vuonna 2013 löytääkseen oman alan harjoittelupaikan ammattikorkeakoulun opintoihin. IT-ala on ollut osa Miikan elämää jo puolet hänen elämästään.

Työssään Miikka on erityisen kiinnostunut ihmisten arjen helpottamisesta ja integraatioista. Hänen sydäntään lähellä on mahdollistaa asioita muille, esimerkiksi tuottamalla koodaamiseen liittyvää sisältöä. Tämän vuoksi Miikka ja hänen tiiminsä julkaisevat #MitäVattua-podcastia joka tiistai.

Vapaa-ajallaan Miikka nauttii padelin pelaamisesta, joogasta ja tanssista, jotka pitävät hänen mielensä ja kehonsa vireänä kiireisen arjen keskellä.

miikka@kooders.fi

Antti Järvinen
toimitusjohtaja, Virtasenkauppa.fi

Antti Järvinen on yrittäjäperheen vanhin lapsi sisaruksinaan kaksi siskoa ja veli. Henkilökohtaisina harrastuksina Antilla on golf ja kuntosaliharjoittelu sekä muina kiinnostuksen kohteina urheiluautot.

Salon kauppaoppilaitoksesta vuonna 1997 tietohallinnon opinnoista valmistumisen sekä usean vuoden työkokemuksen jälkeen Antti valmistui Turun Kauppakorkeakoulun eMBA-opinnoista vuonna 2014.

Työuran hän aloitti 16 vuoden iässä Suomalaisessa Kirjakaupassa tietokonepeleistä vastaavana. Ennen Jimm’s PC-Storen palvelukseen siirtymistä vuonna 2003 hän työskenteli salolaisessa kodinelektroniikkaliikkeessä vastuualueenaan tietokoneiden ja niiden oheislaitteiden osto sekä myynti. Jo ennen nimitystä Jimm’s PC-Store Oy:n toimitusjohtajaksi (2011–2021) hänellä oli aktiivinen rooli liiketoiminnan kehityksessä sekä erityinen kiinnostus toiminnanohjausjärjestelmien ja asiakaspalveluprosessien kehittämisessä, joka jatkuu nyt Virtasenkaupan ohjaimissa.

antti.jarvinen@virtasenkauppa.fi

Petri Koivula
dev lead, Fraktio

Petri on yksi valmentavalla otteella digikehitystä tekevän Fraktion perustajista. Taustana hänellä on monipuolinen ohjelmistokehityksen projektityökokemus ja nykyroolina Dev lead, jossa esittelee Fraktion tekemistä ja kehittää yhteisiä käytäntöjä projektityön ohessa. Fraktion itse- ja yhdessäohjautuvassa organisaatiossa hän osallistuu muunmuassa kasvu-, osaamis-, ja tietoturvakonklaavien työhön.
Vuonna 2023 Petrin kiinnostuksen kohteita ovat olleet mm. AI-ratkaisujen käytäntöön soveltaminen, demoscene-ohjelmointi ja erilaiset tavat tuoda hyvää yhteiskuntaan. Jo pidempään hän on toiminut Fraktiolla ja vapaa-ajallaan jakamisen mahdollistajana, tapahtumanjärjestäjänä ja videostriimien teknisenä ohjaajana.

petri.koivula@fraktio.fi

Ville Nordberg
toimitusjohtaja, Trail Openers Oy

Villellä on vajaan 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden parista. Hän on aloittanut ohjelmistokehittäjänä, tehnyt konsultin töitä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla ja nyt noin 10 vuotta tehnyt liiketoiminnan vetämistä, kehittämistä ja asiakkaiden ongelmien yhdessä ratkaisemista digitalisaation voimin. Tällä hetkellä päivätyö on Trail Openers Oy:n toimitusjohtajana. Trail Openers edistää digitaalisten palveluiden vastuullisuutta konsultoinnin sekä oman palvelutuotteen avulla. Lisäksi Ville on Roidu Oy:n hallituksen jäsen.

Vapaa-ajalla Ville käy polkujuoksemassa, pyöräilemässä sekä osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

ville@trailopeners.com

Mikko Paltamaa
toimitusjohtaja, Konsepto

Mikko työskentelee yrittäjänä, suunnittelijana ja ohjelmistokehittäjänä pienessä hajautetussa yrityksessä, joka tarjoaa asiakkailleen verkkoviestinnän, markkinoinnin ja ohjelmistokehityksen palveluita.

Mikolla on kokemusta verkkosivustoista vuodesta 2002 eteenpäin, yrittäjänä vuodesta 2005 eteenpäin. Sinä aikana Mikko on toiminut myyjänä, vastuuhenkilönä ja tekijänä sadoissa erilaisissa sivusto-, verkkokauppa- ja verkkopalveluprojekteissa sekä palvellut onnistuneesti muutamaa sataa yksityisen, julkisen ja vapaaehtoissektorin asiakasta.

Mikon sydäntä lähellä ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuminen, ekologisuus, saavutettavuus, avoin lähdekoodi, hyvä yrityskulttuuri ja hyvä elämä. Vapaa-aika kuluu lähinnä lapsen hoidon, tietokonepelien, äänikirjojen, pyöräilyn ja erilaisten omien projektien parissa.

mikko.paltamaa@konsepto.fi

Jesse Raitapuro
yrittäjä, Digiaargh

Jesse työskentelee yrittäjänä kustomoitujen WordPress-verkkosivustojen parissa. Aiemmin hän työskenteli it-asiantuntijana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. 

Koulutukseltaan Jesse on tietotekniikan insinööri ja personal trainer. Vapaa-aikansa hän käyttää kuntosaliharjoitteluun, joka on hyvää vastapainoa tietokoneella tehtävälle työlle. Erilaisia kiinnostuksen kohteitaan Jesse on pyrkinyt yhdistelemään rakentamalla hyvinvointiin liittyviä sovelluksia. 

jesse@digiaargh.fi 

Mikael Hannolainen
hallituksen jäsen, Testausserveri ry

Mikaelille on nuoresta iästään huolimatta kertynyt huomattavaa osaamista ohjelmoinnista. Hänen intohimonaan on luovien, visuaalisesti houkuttelevien ja käytännöllisten ratkaisujen luominen. Kyberturvallisuus, tekoäly, avoin lähdekoodi ja web-ohjelmointi ovat Mikaelille erityisen läheisiä aiheita, ja hän tykkää viettää vapaa-aikaansa kehittäen erilaisia sivuprojekteja.

Mikael on yksi Testausserveri ry:n perustajista. Yhdistys edistää nuorten tietotekniikka- ja kyberharrastuneisuutta, tarjoten heille alustan kehittää taitojaan ja jakaa osaamistaan.

mikael@testausserveri.fi


Toimihenkilöt

Johanna Berlin, viestintävastaava
yrittäjä, Digiaargh

Johanna on kirjoittaja, kirjoittamisen ohjaaja ja toinen digitoimisto Digiaarghin perustajista. Johanna opiskeli luovaa kirjoittamista mutta löysi yrittäjyyden myötä itsensä monipuoliselta it-alalta. Viestinnässä hän pitää kiehtovana sitä, että siinä on aina jotakin kehitettävää.

Johanna toimii aktiivisesti järjestömaailmassa. Hänen sydäntään lähellä ovat tasa-arvo- ja mielenterveysaiheet. Vapaa-aikansa Johanna viettää kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi metsäpoluilla koiransa Kuisman kanssa.

viestinta@koodiasuomesta.fi / johanna@digiaargh.fi