Kilpailun kautta parempia digitaalisia palveluita

IT-alan keskustelu lähtee usein negaation kautta; jälleen julkishallinnon projekti on syönyt miljoonia ja epäonnistunut, ostamista harjoittavat osaamattomat virkamiehet jääneet suljetun koodinsa kanssa toimittajaloukkuun tai arjessa olennainen verkkopalvelu tökkii.

Vaihtoehtoisesti keskustelu kääntyy lasten koodikoulujen ja uuden opetussuunnitelman kautta kysymykseen siitä, täytyykö jokaisen osata koodata. Vaikka nämäkin aiheet ovat tärkeitä ja usein demokratiankin kannalta uutisoimisen arvoisia, me Better Digital Services ry:n jäsenet näemme myös päivittäin suomalaisten yritysten toteuttamia, onnistuneita projekteja, joissa asiakkaille toimitetaan käytettäviä ja teknisesti toimivia ratkaisuja. Näiden taustalla toimivat julkiset organisaatiot, yksityiset firmat tai vaikkapa startupit jäävät usein negatiivisten uutisten jalkoihin. Tämän me haluamme muutttaa.

Me nimittäin haluamme muuttaa maailmaa.

Unelmoimme, että palveluja rakennetaan käyttäjiä varten ja digitaalisia tuotteita kehitetään pitkäjänteisesti ja jatkuvasti kokemuksien karttuessa. Tätä varten tarvitaan julkista keskustelua siitä, minkälainen on hyvä digitaalinen palvelu ja mitä on hyvä koodi. Nimenomaan tästä syystä Blue Arrow Awards on tärkeä. Haluammekin innostaa suomalaiset koodia tekevät yritykset ilmoittamaan projektinsa, tiiminsä tai tekemänsä palvelun esimerkiksi siitä, kuinka asioita voidaan tehdä hyvin ja asiakaslähtöisesti.

Better Digital Services ry on yhdentoista suomalaisen IT-firman perustama rekisteröity yhdistys, joka pyrkii manifestinsa kautta muuttamaan IT-alaa. Yksi väylä tähän on ensimmäistä kertaa keväällä 2016 järjestettävä kilpailu ja sen huipentumana, Blue Arrow Awards -palkintogaala.

Seitsemän kategorian kautta, Blue Arrow Awards nostaa esiin ja palkitsee yhteiskuntaa muuttavia palveluita, asiakaskokemusta, hyvin toimivia tiimejä, erityislaatuisia innovaatioita, hyvää ostamista sekä ihan rehellisesti hyvää koodia. Viimeksimainittu on yksi henkilökohtaisista lempikategorioistani, jossa Monty Wideniuksen luotsaama tuomaristo etsii ohjelmistoarkkitehtuurin, skaalautuvuuden, koodin laadun ja muiden kriteerien kautta parhaan koodin palkinnon ansaitsevaa palvelua.

Myös ns. ”propellerhead”-palkinto aiheuttaa lämpimiä väristyksiä. Alamme innovaatiot saavat polttoainetta näistä sankareista, jotka tekevät asiat täysin omalla tavallaan ja siten muuttavat vallitsevaa olotilaa. Tähän Jarkko Oikarisen päätuomaroimaan kategoriaan voit ilmiantaa vaikkapa mullistavan avoimen lähdekoodin projektin takana olevan tiimin tai yksilön, joka on omalla toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alaamme. Tähän kategoriaan voi myös ilmoittaa osallistujan ilmaiseksi, minkä edelleen toivomme vilkastuttavan ilmoituksia.

Ilmoita siis oma työsi mukaan tai innosta asiakastasi ilmoittautumaan johonkin kategorioista!

Lisää tietoa kategorioista ja kilpailusta yleensä: https://www.bluearrowawards.com/categories/
Seuraa meitä twitterissä: https://twitter.com/bluearrowawards
tai facebookissa: https://www.facebook.com/bluearrowawards/
Liity myös linkedin-ryhmäämme ja osallistu keskusteluun: https://www.linkedin.com/groups/8465932

Anne-Mari Silvast
Tekninen projektipäällikkö, Gofore Oy
anne-mari.silvast@gofore.com
@AnskuSilvast
fi.linkedin.com/in/silvast