Stipendihaun kirjo ilahdutti – ensimmäiset Koodia Suomesta -stipendit myönnetty

Koodia Suomesta haluaa kannustaa nuoria seuraamaan mielenkiinnon kohteitaan ja kiinnostumaan rohkeasti ohjelmistoalasta, ja siksi käynnistimme tänä keväänä ensimmäistä kertaa stipendihaun tietoteknisiä saavutuksia tehneille yläkoulujen oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille.

Hakemuksia tuli ensimmäisessä haussa mukavan paljon, ja saimme tänä keväänä kunnian ilahduttaa stipendillä 29 nuorta.

Stipendejä voivat hakea nuorille oppilaitosten opettajat täyttämällä stipendinhakulomakkeen. Lomakkeessa pyysimme esittämään perusteluja sille, miksi stipendi tulisi myöntää juuri kyseiselle opiskelijalle.

”Stipendihakemusten kirjo oli mahtava. Joukossa oli eri tavoin tietoteknisissä aiheissa menestyneitä nuoria. Oli heitä, jotka ovat oppineet koodaamaan jo kehdossa ja heitä, jotka ovat esimerkiksi auttaneet toisia ahkerasti tietotekniikan kanssa”, kertoo stipendityöryhmässä mukana ollut hallituksen varapuheenjohtaja Satu Lapinlampi.

Myös stipendejä hakeneet opettajat edustivat laajasti eri oppiaineita. Stipendejä hakivat niin erityisluokanopettajat kuin kädentaitojen ja luonnontieteiden opettajat.

Stipendihausta aiotaan vakiinnuttaa jokakeväinen käytäntö. Ensi vuoden stipendihaun deadline on 24.4.2025. Stipendihakemuksia voi jättää ympäri vuoden, mutta kaikki saapuneet hakemukset käsitellään kootusti hakuajan umpeuduttua.

Lue lisää stipendihausta.