React-tapaaminen ja -workshop Oulussa 2.-3.11.2017


Koodia Suomesta ry järjestää ohjelmistokehittäjille tarkoitetun React-tapaamisen torstaina 2.11.2017 kello 12-17 ja sen jatkona workshopin perjaintaina 3.11. kello 9-12. Torstain tapaaminen on Technopoliseksen auditoriossa osoitteessa Elektroniikkatie 8, Oulu. Perjantain workshopin paikka tarkentuu johonkin tilaan Oulussa, kunhan osanottajamäärä selviää.

Torstain React-tapaaminen

React on tylsästi kerrottuna MVC-mallin v-kirjainta vastaava kirjasto, jota käytetään web-käyttöliittymien toteuttamiseen. Tämä kuvaus ei kuitenkaan tee oikeutta sille, mistä Reactissa ja siihen liittyvissä ohjelmissa on kyse. Liioittelematta voidaan sanoa, että ReactJS/Redux/Webpack/yms ovat viime vuosina mullistaneet tavan, jolla web-käyttöliittymiä toteutetaan.

Tätä mullistusta käsitellään torstain tapaamisessa kolmessa puheenvuorossa. Ensimmäinen puhuja on Miro Nieminen Futuricelta. Miron esityksessä käsitellään erityisesti sitä, millaisen kaaren kautta SPA-sovellusten kehityksessä ollaan saavuttu pisteeseen, missä tänään ollaan.

Miron jälkeen esitysvuorossa on Timo Tuononen Rautelta. Reactin ympärille on muodostunut laaja ekosysteemi sekä joukko työkaluja ja käytäntöjä, jotka parhaimmillaan nopeuttavat, auttavat ja yhdenmukaistavat ohjelmistokehitystä. Ja huonoimmillaan päinvastoin. Ekosysteemin haasteena on sen laajuus; jyvät pitäisi osata erotella akanoista. Timo kertoo tarkemmin, mistä ekosysteemissä on kyse, käy läpi Reactiin liittyviä tärkeimpiä työkaluja ja kirjastoja, sekä jakaa vinkkejä, miten pysyä parhaiten ajan tasalla.

Päivän kolmas puhuja on kehittäjäguru Juho Vepsäläinen. Juhon esityksessä syvempään käsittelyyn otetaan myös webpack, jonka kehittäjäryhmään Juho kuuluu. Koodia Suomesta ry valitsi Juhon vuoden 2017 Finnish Code Ambassador (Suomalaisen koodin suurlähettiläs) -palkinnon saajaksi. Juho on kirjoittanut SurviveJS – Webpack and React -kirjan.

Esitysten lomassa ja jälkeen on reilusti aikaa vapaaseen keskusteluun ja verkostoitumiseen. Reactin lisäksi yhtenä keskustelun aiheena ovat Koodia Suomesta ry:n organisoimat tulevat tapahtumat Oulussa: onko toiveita aiheista, haluaisitko päästä pitämään esityksen, millä konseptilla järjestetään jatkossa jne.

Perjantain React-workshop

Workshop on jatkoa torstain React-tapaamiselle.

Tehdään kehittäjäguru Juho Vepsäläisen johdolla aiheeseen liittyviä harjoituksia. Lyödään workshopin sisältö lukkoon torstaina, mutta hyvä aihe voisi olla vaikkapa pienen sovelluksen teko yhdessä.

Ilmoittautuminen

Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia. Etusija on Koodia Suomesta ry:n jäsenille, muita voidaan ottaa mukaan mikäli tilaa jää. Koska tapahtuma halutaan pitää maksuttomana, toivomme ilmoittautumisten olevan sitovia ja mahdollisten peruutusten tulevan hyvissä ajoin. Siten voimme tarvittaessa säätää tilojen ja tarjoilujen määrää niin, ettei hukkaa pääse syntymään.

Ilmoittaudu React-tapaamiseen tästä linkistä.
Perjantain workshopiin on ilmoittautuminen täällä.

Tapahtuman sponsoreita ovat Boogie Software, Hiottu, Koodiviidakko, LeanCraft Innovations ja Neusoft Mobile Solutions.

Mikäli osallistujien joukosta löytyy osaamista ja innostusta livestriimauksen järjestämiseen, välitämme tapahtuman mielellämme myös kauempana asuvien jäsenten nähtäväksi. Jos haluat ottaa tehtävän vastuullesi, ilmoita innokkuutesi satu.lapinlampi @ hiottu.fi, kiitos!