Koodia Suomesta onnittelee Grand One -menestyjiä

Digitaalisen median kilpailu Grand Onen palkintojenjakotilaisuudessa 21.03.2024 palkittiin digitaalisen median töitä 20 eri kategoriasta. Joukossa oli myös muutama Koodia Suomesta -jäsenyritys.

Kuva: Paavo Pykäläinen

Grand One on suomalaisia digitaalisen median töitä juhlistava kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 2002 lähtien. Kilpailussa kisataan 20 kategoriassa, joista erityisesti uusi kategoria Ekologisin verkkopalvelu oli Koodia Suomesta -yrityksille voitokas.

Voittoja ja kunniamainintoja

Konsepto voitti Ekologisin verkkopalvelu -kategorian Kansalaisfoorumille tekemällään sivustouudistuksella. Ekologisin verkkopalvelu -kategoriassa kisasivat verkkopalvelut, joissa on kiinnitetty erityistä huomioita energiatehokkuuteen ja palvelun aiheuttamaan hiilijalanjälkeen.

Ekologisin verkkopalvelu -kategorian voittajatiimi poseeraa Grand One -gaalassa.
Ekologisin verkkopalvelu -kategorian voitti Konsepto Kansalaisfoorumille tekemällään sivustouudistuksella. Kuva: Paavo Pykäläinen

Samassa kategoriassa kunniamaininnan taas sai Exove Motivalle rakentamastaan kestävien hankintojen tietoalustasta, Kriteeripankista.

Paras datan käyttö -kategoriassa kisasivat dataa luovasti käyttävät digitaaliset työt. Kategorian voitti Futurice Keskon ja kumppanien kanssa toteutetusta K-Hyvinvointi-palvelusta.

Kilpailut tarjoavat ekologisuudelle paljon kaivattua näkyvyyttä

Ekologisin verkkopalvelu oli uusi kategoria kilpailussa. Konsepton Mikko Paltamaa, mikä merkitys on sillä, että tällaisia kategorioita saadaan mukaan kilpailuihin? 

”Aivan mahtavaa, että järjestäjät olivat ottaneet ekologisuuden mukaan kilpailuunsa! Ilmastonmuutoksen torjumisen pitäisi olla tällä hetkellä prioriteetti numero yksi kaikilla yrityksillä ja toimialoilla.

Verkkosivustojen osuudesta ilmastopäästöissä ei taida olla olemassa kunnollisia arvioita, mutta koko ICT-alan on arvioitu tuottavan 2–3 % kasvihuonekaasujen kokonaispäästöistä maailmanlaajuisesti, ja se luku on kasvussa. Kyseinen osuus on suunnilleen sama kuin lentoliikenteen kokonaispäästöt. Kilpailut tarjoavat ekologisuudelle sen kipeästi kaipaamaa näkyvyyttä, sekä verkkosivustoja rakentavien että niitä hankkivien ihmisten silmissä.”

Katso kaikki Grand One -voittajat.

Koodia Suomesta onnittelee kaikkia Grand One -menestyjiä!

Hei jäsen, haluatko edistää yrityksesi ekologisuutta ja hiilineutraaliutta? Koodia Suomesta ry:n puheenjohtaja Janne Kalliola ja hallituksen jäsen, Konsepton toimitusjohtaja Mikko Paltamaa auttavat sinua mielellään kohti hiilineutraalimpaa tulevaisuutta. Tavoitat heidät sähköpostitse info@koodiasuomesta.fi / janne@exove.com / mikko.paltamaa@konsepto.fi