Suomalaisen koodin päivä

Suomalaisen koodin päivä 11.10.

Yhdistys viettää Suomalaisen koodin päivää 11. lokakuuta. Suomalaisen koodin päivällä juhlitaan suomalaista ohjelmistoalan osaamista ja sitä, että ala on Suomessa merkittävä työllistäjä. Samalla muistutetaan siitä, että ohjelmistoalalle tarvitaan monenlaisia ihmisiä ja että ohjelmistoalan yrityksiä on kaiken kokoisia ja ympäri Suomen.

Suomalaisen koodin päivän on myös osa Euroopan laajuista koodausviikkoa.

Suomalaisen koodin päivää vietetään 11.10., koska kyseinen päivämäärä on mahdollista ilmoittaa binäärisillä luvuilla eli ykkösillä tai nollilla.

Suomalaisen koodin päivää juhlistavat Nörttilive sekä Suomalaisen koodin edistäjän palkinnon jakaminen.

Suomalaisen koodin edistäjä

Koodia Suomesta jakaa vuosittain Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa.

Palkinnon saaja julkistetaan Suomalaisen koodin päivänä.

Vuonna 2022 palkinto myönnettiin Riku Rouvilalle ja Koodiklinikalle. Koodiklinikka on yli 4 500 ohjelmistokehittäjän verkkoyhteisö, johon ovat tervetulleita niin ammattilaiset, harrastajat kuin vasta-alkajatkin. Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Aiempina vuosina palkinto on myönnetty Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle, Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimille sekä Elisa Heikuralle.

Nörttilive

Nörttilive-tapahtumassa kuka tahansa voi seurata ruudultaan koodarien elämää reaaliajassa. Nörttilivessä on vuosien varrella nähty niin livekoodausta kuin toimistokoiriakin.

Nörttiliveä pääsee seuraamaan (myös tallenteina) osoitteessa nörttilive.fi ja norttilive.fi

Vuoden 2022 Nörttilive järjestettiin AMA (Ask Me Anything) -mallilla.