Vuoden 2019 Suomalaisen koodin edistäjänä palkitaan Ilkka Paananen

Koodia Suomesta ry on myöntänyt Suomalaisen koodin lähettilään arvonimen Ilkka Paanaselle. Arvonimi myönnetään Paanaselle Suomalaisen koodin päivänä erityisesti Hive Helsingin perustamisesta ja sen rahoittamisesta Supercellin kautta.

”Hive Helsinki keskittyy laadukkaaseen koodarikouluttamiseen ja haastaa yliopistot ja ammattikorkeakoulut terveellä tavalla. Koodarikoulu ei ole helppo ja haastavuudesta puhutaan avoimesti. Suomen on saatava lisää huippukoodaajia pysyäkseen kilpailukykyisenä ja Hive Helsinki iskee tähän rakoon”, perustelee Koodia Suomesta ry:n puheenjohtaja Janne Kalliola tuomariston valintaa.

Hive Helsinki on peliyhtiö Supercellin rahoittama uudella tavalla toimiva ohjelmointialan opinahjo. Oppitunteja, luokkahuoneita tai opettajia ei ole vaan oppiminen perustuu vertaistukeen ja opiskelijoiden itseohjautuvuuteen.

”Nostan hattua Koodia Suomesta ry:lle sen tekemästä työstä suomalaisen ohjelmointiosaamisen puolesta ja kiitän nimityksestä. Todellinen kunnia ja kiitos kuuluu Hive Helsingin upealle tiimille. Projektin alkuperäinen vetäjä Drussila Hollandan, toimitusjohtaja Oona Ylängön ja hallituksen puheenjohtaja Linda Liukkaan työ on ollut ainutlaatuisen inspiroivaa. Hive Helsinki ei olisi myöskään mahdollista ilman teknologiayhteisömme tukea, intoa ja ennakkoluulotonta asennetta. Haluan erityisesti mainita mukana olevat partneriyritykset, Nokia, F-Secure, Reaktor, Varjo, Nvidia, Zalando, Rovio, Wolt, Smartly.io, Elisa, Futurice ja Unity, jotka kaikki myös tarjoavat harjoittelupaikkoja koulun opiskelijoille. Kiitän myös Helsingin kaupunkia ja viestintäkumppaniamme Milttonia. Hive on meidän kaikkien yhteinen projekti, ja se on vasta alussa”, kiittää Ilkka Paananen.

Yhteistä hyvää koodaamassa

Kunniamaininnan myötä Koodia Suomesta ry haluaa haastaa myös muut toimijat ennakkoluulottomiin kokeiluihin, joilla osaamista ja siihen perustuvaa innovointia voidaan edistää yhdessä ja yhteisen hyvän vuoksi.

Valinnan tehneen tuomariston muodostivat Koodia Suomesta ry:n hallituksen puheenjohtaja, Exoven toimitusjohtaja Janne Kalliola, Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Tero Lausala, Alma Median digikehitysyksikön johtaja Pia Ruusukivi ja sarjayrittäjä Otto Chrons.

Suomalaisen koodin suurlähettiläinä on aiemmin palkittu professori Teemu Roos, ohjelmoinnin kouluttaja, yrittäjä Juho Vepsäläinen, Instagram-palvelusta haavoittuvuuden löytänyt 13-vuotias Jani ja muun muassa suositun Hello Ruby -lasten ohjelmointikirjan kirjoittanut Linda Liukas.

Suomalaisen koodin päivää vietetään nyt toista kertaa. Päivä on 11. lokakuuta. Suomalaisen koodin päivä ajoittuu osaksi Euroopan koodausviikkoa, jota vietetään tänä vuonna 5. – 20. lokakuuta.