Vuoden 2018 Suomalaisen koodin edistäjänä palkitaan apulaisprofessori Teemu Roos

Koodia Suomesta ry on valinnut tämänvuotisen Suomalaisen koodin suurlähettilään palkinnon saajaksi apulaisprofessori Teemu Roosin Helsingin yliopistosta. Hän on tekoälyä ja koodaustakin tutuksi tuoneen Elements of AI -kurssin takana oleva henkilö.

”Elements of AI on syntynyt Helsingin yliopiston ja Reaktorin yhteistyökokeilun tuloksena. Pienen porukan ideariihestä ponnahtanut projekti on kasvanut nopeasti ja siitä on muodostunut kotimaisen huippuosaamisen käyntikortti”, Roos itse kertoo hankkeesta.

Roosin arvion mukaan Elements of AI on kerännyt tuekseen valtavan kannatuksen läpi koko suomalaisen yhteiskunnan, yksittäisistä kansalaisista aina yritysten ja oppilaitosten sekä valtionhallinnon huipulle saakka.

Kunniamaininnan myötä Koodia Suomesta ry haluaa haastaa myös muut toimijat ennakkoluulottomiin kokeiluihin, joilla osaamista ja siihen perustuvaa innovointia voidaan edistää yhdessä ja yhteisen hyvän vuoksi.

Valinnan tehneen tuomariston muodostivat Koodia Suomesta ry:n hallituksen jäsen Pasi Kovanen, startup-yrittäjä, IRC-gallerian perustaja Jari Jaanto ja kansanedustaja Elina Lepomäki.

Suomalaisen koodin suurlähettiläinä on aiemmin palkittu ohjelmoinnin kouluttaja, yrittäjä Juho Vepsäläinen, Instagram-palvelusta haavoittuvuuden löytänyt 13-vuotias Jani ja muun muassa suositun Hello Ruby -lasten ohjelmointikirjan kirjoittanut Linda Liukas.