Instagram Janille Koodia Suomesta ry:n ”Suomalaisen koodin edistäjä 2016” -palkinto

Instagram Jani on palkittu tänään 1.11. Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnolla. Nyt toista kertaa jaettu huomionosoitus myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa.

Salanimen Instagram Jani takana on 11-vuotias helsinkiläispoika. Toukokuussa Jani sai 10 000 dollarin palkkion löydettyään Instagram-kuvienjakopalvelusta haavoittuvuuden, joka mahdollisti esimerkiksi kuvien tuhoamisen.

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon takana on Koodia Suomesta ry, jonka tavoite on edistää kotimaista ohjelmistokehitystä.

”Nuoresta iästään huolimatta Jani on esimerkillisellä tavalla omin päin perehtynyt tietoturvaan ja ohjelmointiin. Tietoturva ja koodaus ovat mainioita harrastuksia ja niistä Jani saa halutessaan aikuisena loistavan ammatin. Toivon Janin esikuvan innostavan yhä lisää nuoria harrastamaan ohjelmointia pelkkien pelien pelaamisen sijasta”, perustelee tuomariston puheenjohtaja ja Koodia Suomesta -tunnuksen isä Pasi Kovanen Vincitistä Janin valitsemista tämänvuotiseksi Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon saajaksi.

Pasi Kovasen lisäksi valinnan tehneeseen tuomaristoon kuuluvat Codento Oy:n ohjelmistoarkkitehti ja kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs, Opetus- ja Kulttuuriministeriön kehittämispäällikkö Jarkko Moilanen, N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen sekä Tietoviikon ja Mikrobitin päätoimittaja Mikko Torikka.

Viime vuonna jaetun ensimmäisen Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon sai Linda Liukas, joka on tullut tunnetuksia ohjelmoinnin puolesta puhujana sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Koodia Suomesta ry hallinnoi ja myöntää jäsenilleen Koodia Suomesta -tunnuksen käyttöoikeuden. Tunnusta käyttävä yritys teettää ohjelmointityönsä Suomessa ja myös maksaa veronsa Suomeen. Viime vuonna lanseeratun tunnuksen on ottanut käyttöön jo yli 400 yritystä.