Kilpailullinen yhteistyö: kuinka pärjätä olematta ääliö

Aika

14.2.2024    
15:00 - 16:00

Tapahtuman tyyppi

Voihan lautapeli! Niitä on nykyään moneen lähtöön ja makuun. Pelaamalla opimme strategioita ja kikkoja, jotka auttavat seuraavissa peleissä. Missä määrin tällaiset taidot voisivat olla hyödyksi työssä? Eräs vaikeasti hallittava pelimekaniikka joka tulee vastaan muussakin kontekstissa on yhteistyö.

Miksi tekisimme yhteistyötä kilpailijoidemme kanssa? Kasvavalla alalla yritykset voivat soutaa samaan suuntaan vaikka kullakin on oma vene. Vai poraatko mieluummin reiän toisen veneeseen kuin kiinnittäisit veneenne yhteen? Entä kuluuko yhteistyöhön enemmän resursseja kuin siitä on hyötyä?

Tällaisten tilanteiden arvioimisessa voi käyttää lyhyttä muistilistaa:

  • mahdollisuuden tunnistaminen
  • omien tavoitteiden hahmottaminen
  • kommunikaatiota osapuolten välillä

Toimisiko vastaava ajattelu myös pienemmässä skaalassa firman sisällä? Entä jos käännämme katseen ulospäin, kuinka yhteiskunnan voisi nähdä yhteistyökumppanina?

Tule pohtimaan näitä kysymyksiä. Soudetaan hetki yhdessä, niin eiköhän verkkoihin tartu jotakin muistamisen arvoista.

Miika Toukolan henkilökuva.Webinaarin vetää Miika Toukola. Miika on innokas matemaatikko seikkailemassa IT-maailmassa. Viime vuonna hän oli Jyväskylän ammattikorkeakoulussa projektityöntekijänä tukemassa ohjelmistokoulutusta ja tänä vuonna hän aloittaa ohjelmistokehittäjänä jyväskyläläisessä yrityksessä. Miikaa kiinnostaa monenlainen ongelmanratkaisu, ihmiskeskeiset tarinat sekä yhteiskunnallisten asioiden huomioiminen myös IT-ratkaisuissa.

Ilmoittaudu webinaariin Lyytin kautta. >